+31 6 22 45 22 32 mvnoord@kukelstaart.nl
Selecteer een pagina

Maartje KukelstaartjeKukelstaart is een klein, eigenwijs nieuwsgierig meisje met twee staartjes dat graag mooie dingen maakt.

Na mijn loopbaan als HRM-adviseur wilde dat meisje heel graag weer mee-spelen. Toen is KukelstaartDesign ontstaan. Hierin kan ik mijn interesse in het reilen en zeilen van organisaties, mijn belangstelling voor de nieuwe media en hun techniek en mijn creatieve kant combineren.

Met mijn klanten praat ik graag over waar zij naar toe willen met hun toko en hoe een site, folder of andere manier van uiten daarbij kan ondersteunen. Helemaal leuk wordt het wanneer ik hun ideeën mag en kan vormgeven in beeldmateriaal dat hen het gevoel geeft dat ze het zelf hebben gemaakt.

Met het maken van websites ben ik een paar jaar geleden gaan experimenteren  vanuit  de mogelijkheden die mijn mooie nieuwe Apple-computer bood. Dat was supervet; op je computer mooie plaatjes, tekstblokken en functies heen en weer slepen en voila een goed ogende site die ook nog functioneerde. Allemaal zonder een regel code te schrijven helemaal top.

Dat vond mijn omgeving ook en toen kwam de vraag: kan je voor mij ook? Ik wil er wel voor betalen hoor! en soms ook niet.

Nu ben ik inmiddels een paar jaar verder:
Apple maakt nog steeds fijne spullen maar biedt helaas geen ondersteuning meer voor hun sitebouw-programma. Na een (korte) zoektocht ben ik uitgekomen bij WordPress als basis voor de sites die ik maak. Aangevuld met een beetje kennis van HTML en CSS om het helemaal naar de zin van mijn klanten te maken. Dus Kukelstaart is toch code gaan leren. Je bent nooit te oud om iets nieuws te doen.

Voordeel van WordPress vind ik dat mijn klanten nadat de site is opgeleverd deze zelf bij kunnen houden. Dat kan met of zonder mijn hulp. Op het internet is veel ondersteuning te vinden. Zo heb ik zelf ook veel geleerd en leer ik nog steeds.

Kukelstaart en Google zijn superbijdehand ;-p